Om slackline

Slackline är idag en populär och vanligt förekommande fritidsaktivitet i hela europa. Slackline skiljer sig från traditionell lindans på så vis att linan är platt, bred och dynamisk, medans klassisk lindans utförs på en vajer som inte flexar på samma sätt. En slackline spänns upp, men materialet är dynamiskt, vilket ger en mjuk och studsig känsla i linan. Slacklines kan även användas för att gå på slak lina, d.v.s att linan inte är spänd alls, vilket är vanligt förekommande på cirkus.

Slackline har sedan slutet av 70-talet växt fram och det finns idag flera olika slacklinediscipliner, och även linor utformade specifikt för dessa.

Balanslina, slackrack, gibbon

Slackline - för alla åldrar!

Slackline är en rolig aktivitet för alla. Den är enkel att ta med och sätta upp, vilket gör den idealisk att ta med på utflykter och semester, eller till sommarstugan.


Du tränar även balans och koordination på slackline. Många idrottare använder slackline som en del i sin träning.


Trickline, slackline, balanslina, gibbon

Slackline på alla nivåer!

Slackline utövas på alla nivåer, och det finns mycket att lära sig för den som vill. Större delen av utövarna är vanliga människor som vill träna balans och ha en rolig aktivitet att göra på sommaren.

Det finns även profesionella atleter som tävlar i att göra trick på linan, eller i ett gå på den längsta linan.